2011. május 30., hétfő

Sand, Shlomo : Hogyan alkották meg a zsidó népe - Jelenlegi ára: 3 270 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Hogyan alkották meg a zsidó népet? A könyv listaára: 3990 Ft. Leírás:
Két éve, 2008-ban heves vitákat kiváltva jelent meg az izraeli történész könyve. Shlomo Sand művében azt állítja, hogy a mai zsidóság korántsem egységes etnikai-biológiai gyökerű népcsoport, hanem a történelem során formálódott számos etnikum egybeolvadásával. A könyv valójában nagyszabású vitairat, melyben a szerző a modern cionista történelemszemlélet bírálatát nyújtja, éspedig a nyugat-európai antropológiai szemléletű nacionalizmuskritikák módszertani alapján. Sand könyvét éppen ezért a mai hivatalos izraeli identitáspolitika kíméletlen bírálatával kezdi, személyes történetekkel érzékeltetve a nemzetiséget és vallást (az anyai vonal szerint) feltüntető izraeli személyazonossági kártya okozta súlyos lelki károkat. Ugyanilyen maróan szól a hivatalos történetírás merev, nacionalista szemléletéről, majd az ószövetségi gyökerektől kezdve, részben a fennmaradt források, részben az újabb (főként az ő érveit erősítő) történeti szakirodalom tükrében követi nyomon a judaizáció - más és más alakban jelentkező, de folyamatosan kimutatható - jelenlétét az európai, közel-keleti és észak-afrikai történelemben. Josephus Flavius és mások nyomán szól a Hasmoneusok térítéseiről, a hellenista és római idők tömeges áttéréseiről (a prozelitizmusról), de külön fejezetet szentel Arthur Koestler híres kazárelméletének is (A tizenharmadik törzs című könyv, melyben a híres író amellett érvel, hogy a kelet-európai zsidók a judaizált kazárok leszármazottai, Sand legfőbb ihletője). Végső következtetése azonban politikai. Üzenete az, hogy Izraelnek le kell számolnia a 19. századi Közép- és Kelet-Európában kialakult etnocentrikus nacionalizmussal, hogy helyet adhasson egy nyitottabb államnemzet felfogásnak, mely nem a világban élő zsidókat érzi magénak, hanem a területén élő állampolgárokat - nemzetiségi és vallási hovatartozástól függetlenül. A vállaltan baloldali alapon született mű érvei meggondolkodtatóak, állításai gyakran provokatívak, míg következtetései többnyire közvetettek. Az olvasók figyelmét érdemes felhívni az ellenvéleményekre és a témával kapcsolatos genetikai kutatásokra, melyek cáfolják Sand számos tételét. A kérdéshez elfogulatlanul közelítő művelt nagyközönségnek széles körben ajánlható a csak lábjegyzetekkel ellátott - mítoszromboló mű. ISBN: 978-963-662-316-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 270 Ft

Az aukció vége: 2011-06-01 00:28
. Sand, Shlomo : Hogyan alkották meg a zsidó népe - Jelenlegi ára: 3 270 Ft

Fontos