2011. augusztus 14., vasárnap

Ady Endre összes versei - Jelenlegi ára: 4 765 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Ady Endre összes verseiA könyv listaára: 5480 Ft. Leírás:
Ady Endre összes verseinek negyvenhatodik kiadását jelentette meg az Osiris Kiadó. A kötet az Osiris klasszikusok sorozat eddigi darabjainak méltó folytatása. A nagyközönségnek készült, de szövegkritikai szempontból is igényes kiadvány a népszerű Ady-kiadások korábbi elvei szerint épül fel. Első része az Ady-kötetek rendjében közli a verseket az Új versekkel kezdődően, majd ezt követi az Ady halála után Földessy Gyula által összeállított Halottak élén című gyűjtemény. Eltérés a korábbiakhoz képest az, hogy a Margita élni akar című verses regény a keletkezésének megfelelő helyre került a költő eredeti szándékának megfelelően A menekülő élet és A magunk szerelme című kötetek közé. Jelen kötet szövegközlése részben a kritikai kiadás eddig megjelent három kötetére támaszkodik, kisebb módosításokat eszközöl csupán bizonyos verstani megfontolások, illetve az újabban előkerült kéziratok figyelembevételével. A kritikai kiadásban eddig meg nem jelent versek - az életmű nagyobb része - esetén a szerkesztők a rendelkezésre álló források mindegyike alapján igyekeztek rekonstruálni a lehető legjobb szöveget, kiindulási pontként a kötetek első megjelenései szolgáltak. A kiadvány gazdag jegyzetanyaggal rendelkezik, melyet a versek első megjelenésének időrendje egészít ki. A jegyzetek nem törekszenek teljességre, és a kiadás jellegének megfelelően szövegközpontúak. Az első megjelenés bibliográfiai adatai után a vers eredeti címe, továbbá alcímek, mottók következnek, amelyek az eredeti kötetből kimaradtak. Ha egy vers álnév alatt látott napvilágot, ezt a szerkesztők mindenütt feltüntetik. A teljesség igénye nélkül közlik a fontosabb szövegváltozatokat, tárgyi magyarázatokra csak a legfontosabb esetekben térnek ki. A kiadványhoz természetesen betűrendes mutató tartozik, valamint egy utószó, melyben a szerkeszt ők rövid tájékoztatást nyújtanak az összes eddigi Adykiadásról. A kötet jó példája a népszerű, mégis színvonalas szövegkiadásnak, beszerzése minden közgyűjtemény számára javasolt. Előző kiadás: 199825178 A sorozatban legutóbb: Ikrek hava (200326462) ADY Endre legutóbb ismertetett műve: Új s új lovat (200325179) LÁNG József (1937-) irodalomtörténész, szerkesztő, muzeológus. A hatvanas években az Egyetemi Könyvtárban dolgozott, majd a Petőfi Irodalmi Múzeum muzeológusa volt. 1990-ben megalapította az Argumentum Kiadót. Kutatási területe a XIX. század második és XX. század első két évtizedének magyar irodalma. 1988-tól a Babits kritikai kiadás munkáit vezeti. Legutóbb ismertetett műve: Várpalota a XIX. században (199908130) SCHWEITZER Pál (1935-) irodalomtörténész, a Könyvvilág szerkesztője. Kutatási területe Ady költészete. Legutóbb ismertetett műve: Ady és Mylitta (200023174)ISBN: 963-389-510-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 4 765 Ft

Az aukció vége: 2011-08-16 05:13
. Ady Endre összes versei - Jelenlegi ára: 4 765 Ft

Fontos